Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Kapetan Prljavi Fred - P. Hovard

  Kapetan Prljavi Fred

  Autor: P. Hovard

  Prevod: Petar Milošević

  Broj strana u štampanom izdanju: 168

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-6053-166-9

  Izdavač: Agora

  KLASIK PETPARAČKE LITERATURE

  Mađarski pisac P. Hovard – originalno ime Jene Rejte (Rejtő Jenő, 1905–1943) – svojim avanturističko-humorističkim romanima pleni generacije najšire čitalačke publike od 1930-ih godina pa do danas, a stiče i priznanje književnih istoričara. Predstavlja jedinstvenu pojavu: pisao je petparačke romane i ujedno njihovu parodiraju, ali takvu koja čuva i pojačava vrline toga žanra. Njegova dela su prvoklasna petparačka literatura s kriminalističkom radnjom, tajnama, tučama, romantičnim ljubavima, iznenađenjima, obaveznim hepiendom i specifičnim humorom i ironijom. 

  More i luke, afrička pustinja i Legija stranaca, podzemlje i vladarski dvorovi egzotičnih okeanskih arhipelaga – to su okviri piščevog sveta, koji doživljavamo kao spoj stvarnosti i bajke. P. Hovard spada među one pisce koji su uspeli da izgrade svoju mitologiju, literarni kosmos pun likova koje pamtimo kao junake narodnih priča i likove velikih romana svetske literature. 

  Jedan od najslavnijih njegovih likova je Kapetan Prljavi Fred, junak istoimenog romana, koji je od prvog objavljivanja 1940. godine doživeo bezbroj izdanja, i prema svim merenjima i statistikama spada među najpopularnije mađarske romane svih vremena. 

  Zbog specifičnog jezika i stila, prevod nije mogao da bude veran u svim detaljima. Primenjen je metod „posrbe“: verno prenošenje sadržaja u okvirima slobodnog prevoda i kompenzacije takvim rešenjima koje je na izvesnim mestima nudio srpski jezik u duhu i stilu originala.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  5,13 / 616,00 RSD

  Uštedite 30%

  Cena digitalnog izdanja

  5,13 / 616,00 RSD

  Uštedite 30%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija