Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Kapetan Prljavi Fred - P. Hovard

    Kapetan Prljavi Fred

    Autor: P. Hovard

    Prevod: Petar Milošević

    Broj strana u štampanom izdanju: 168

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-6053-166-9

    Izdavač: Agora

    KLASIK PETPARAČKE LITERATURE

    Mađarski pisac P. Hovard – originalno ime Jene Rejte (Rejtő Jenő, 1905–1943) – svojim avanturističko-humorističkim romanima pleni generacije najšire čitalačke publike od 1930-ih godina pa do danas, a stiče i priznanje književnih istoričara. Predstavlja jedinstvenu pojavu: pisao je petparačke romane i ujedno njihovu parodiraju, ali takvu koja čuva i pojačava vrline toga žanra. Njegova dela su prvoklasna petparačka literatura s kriminalističkom radnjom, tajnama, tučama, romantičnim ljubavima, iznenađenjima, obaveznim hepiendom i specifičnim humorom i ironijom. 

    More i luke, afrička pustinja i Legija stranaca, podzemlje i vladarski dvorovi egzotičnih okeanskih arhipelaga – to su okviri piščevog sveta, koji doživljavamo kao spoj stvarnosti i bajke. P. Hovard spada među one pisce koji su uspeli da izgrade svoju mitologiju, literarni kosmos pun likova koje pamtimo kao junake narodnih priča i likove velikih romana svetske literature. 

    Jedan od najslavnijih njegovih likova je Kapetan Prljavi Fred, junak istoimenog romana, koji je od prvog objavljivanja 1940. godine doživeo bezbroj izdanja, i prema svim merenjima i statistikama spada među najpopularnije mađarske romane svih vremena. 

    Zbog specifičnog jezika i stila, prevod nije mogao da bude veran u svim detaljima. Primenjen je metod „posrbe“: verno prenošenje sadržaja u okvirima slobodnog prevoda i kompenzacije takvim rešenjima koje je na izvesnim mestima nudio srpski jezik u duhu i stilu originala.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    5,13 / 616,00 RSD

    Uštedite 30%

    Cena digitalnog izdanja

    5,13 / 616,00 RSD

    Uštedite 30%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija