Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Apostoli - Lebrecht Gaspar

  Apostoli

  Autor: Lebrecht Gaspar

  Godina izdanja: 2021

  Broj strana u štampanom izdanju: 283

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-81192-27-6

  Izdavač: Udruženje nezavisnih pisaca Srbije

  Roman Apostoli nagrađen je I nagradom za roman na konkursu manifestacije „Drinski književni susreti“ 2020. godine i I nagrada „Ženi Lebl“ prestižnog 64. književnog konkursu beogradskog Saveza jevrejskih opština Srbije za 2020.

   

  Roman Apostoli kao nastavak ili druga polovina predhodog romana Pustinja (2012, Čarobna knjiga), skupa i pojedinačno čine izvanredno višeslojno prozno delo koje pored nesumnjivog istorijskog, mitološkog i pre svega etičkog aspekta sadrži i niz nesumnjivih elemenata autobiografskih elemenata kao i civilizacijskih i egzistencijalnih promišljanja.

   

  Apostolima autor nastavlja svoja razmišljanja započeta u Pustinji ali ih i proširuje novim i provokativnim temama uspostavljajući neraskidivu vezu između daleke prošlosti i sadašnjosti.

  Oba ova romana koncipirani su tako da se mogu čitati odvojeno i zbog činjenici da se u oba pojavljuju iste ličnosti. I ne samo to, budući da se radnja oba romana odvija paralelno, tokom nekoliko pashalnih dana 33. godine nove ere, posve je svejedno koju će knjigu čitalac prvu uzeti u ruke.

   

  Pored ova dva navedena romana Lebrecht Gaspar je objavio i romane: Obala (2013) i Neprevodivi rečnik sinonima (2019) za koje je tih godina dobijao knjižvnu nagradu „Zlatna sovu“ sarajevskog ZUNS-a, kao i Muke po Varvari (2013), Pepelište (2014 – nagrada SJOS-a) i Konzlager Belgrad (2017).

   

  Lebrecht Gaspar je rođen u Poreču kraj Lepena ukraj porte Bogojavljenskog hrama a odrastao je i obrazovao se u Beogradu i Minhenu. Dok je slikao bio je posvećem đerdapskim mitovima i očaran dunavskim rusalkama.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  3,33 / 400,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  3,33 / 400,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija