Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Balanced scorecard - MCB Edukacija

  Balanced scorecard

  Godina izdanja: 2015

  Broj strana u štampanom izdanju: 40

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-89821-08-6

  Izdavač: MCB Edukacija

  Jedan od trendova i preporuka International Group of Controlling (IGC) jeste da se controlleri uključe u proces strateškog planiranja. Ukoliko se pitate kako da napravite vezu između strateškog i operativnog planiranja, Balanced Scorecard (BSC) je idealan instrument koji vam može pomoći. Ovaj metod je još uvek nedovoljno poznat kod nas, međutim ima ogroman potencijal i kompanije koje ga budu koristile mogu da očekuju poboljšanje u implementaciji strategije.

  Model BSC su osmislili Robert Kaplan i David Norton čija je osnovna misija bila „Pretvoriti strategiju u akciju“. To ćemo uraditi ukoliko sve aspekte poslovanja prikažemo na uravnotežen (balanced) način. Kao što žongler ne sme da ispusti nijednu lopticu prilikom žongliranja, jer na taj način narušava uspešan ishod svoje predstave, tako kompanija ne sme da ispusti nijednu od sledeće četiri perspektive:

   

  Finansije 

  Kupci

  Interni procesi

  Ljudi

   

  Ukoliko želimo da budemo uspešni, neophodno je da podjednako obraćamo pažnju na navedene perspektive. Zapostavljanjem samo jedne od njih, možemo dugoročno da narušimo poslovanje kompanije. Ova knjiga vas detaljno vodi kroz BSC alat objašnjavajući navedene perspektive, principe BSC-a i njegovu implementaciju.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  4,16 / 499,00 RSD

  Cena digitalnog izdanja

  4,16 / 499,00 RSD

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija